SALZBURG – jak strávit perfektní víkend v tomto historickém rakouském městě

.

Prozkoumejte hudební historii Salzburgu

Není divu, že Salzburg je znám jako rakouské hudební město. Byl zde narozen Joseph Mohr, kněz, který napsal texty k tiché noci, můžete navštívit nedalekou vesnici Oberndorf, abyste se podívali do malé kaple Silent Night, kde byla píseň poprvé představena na Štědrý večer 1818.
noční salzburg

Mozartův rodný dům v centru města je jednoduché najít – v přízemí se nachází velký supermarket Spar. Budova byla krásně zachována, s původními dřevěnými okenicemi na oknech a v horních patrech je umístěno Mozartovo muzeum, kde najdete řadu památek dokumentujících život skladatele v Salzburgu.

Dejte si pivo!

Augustiner Brau je největší rakouská pivní hala, je zde více než 1100 míst. V teplejším počasí si můžete posedět v pivní zahrádce, která nabízí prostor pro 1 400 osob. Pivo se tu vyrábí již od roku 1621 a pět samostatných pivních sálů má zdobené fontány, starožitné lustry a originální dřevěný nábytek. Ujistěte se, že máte s sebou dost peněz, protože karty nejsou přijímány.
zahrady mirabell

Prohlídka podzemí

Salzburk je město postavené na slaném zlatě. Jeden z nejstarších dolů je Salzbergwerk Berchtesgaden, 40 minut jízdy od centra města (doveze vás tam i autobus č. 840). Přihlaste se k prohlídce, která sestupuje 1 400 m pod úroveň terénu, projdete přes podzemní jezero a uvidíte solní katedrály. Otevřeno od 9:00 do 17:00 od 1. dubna do 31. října a od 11:00 do 15:00 od 2. listopadu do 31. března.

Kde se ubytovat?

Historický hotel Sacher Salzburg je nejlepším hotelem ve městě, palácová vila se starožitnými ložnicemi a krásnou mozaikou z 18. století ve vstupní hale vás uchvátí. Vyberte si pokoj ve vyšším patře, kde budete mít výhled na staré město a zahrady Mirabell.

Kde se najíst?

Cafe Tomaselli provozuje již více než 150 let stejná rodina. Nejoblíbenějšími pokrmy jsou čerstvě upečené croissanty a briošky.

 

.

SALZBURG – jak strávit perfektní víkend v tomto historickém rakouském městě
5 (100%)1
.

Comments are closed.